-баклажаны - 4 кг
- морква - 500 г
- перац салодкі - 500 г
- часнык - 200 г
- перац чорны - 8 шт.
- лісце салеры - па ліку баклажанаў
для марынаду:
- воцат - 3 л
- вада - 3 л -
соль - 500 г.
Маладыя баклажаны сярэдняй велічыні мыюць, зразаюць пладаножку, надразаюць па даўжыні ў 3-4 месцах, пасыпаюць соллю і адстаўляюць на 2 гадзіны для выдалення гаркаты.
Ваду зліваюць, на 2 хвіліны па чарзе апускаюць баклажаны ў кіпячую падсоленую ваду да слабага размякчэння, затым адцэджваюць. Надрэзы баклажанаў напаўняюць сумессю з дробна нарэзанай гародніны, часныку і перцу.
Кожны баклажан перавязваюць лістом салеры, укладваюць у слоікі ці рондаль, ушчыльняюць і заліваюць марынадам. Захоўваюць баклажаны ў халодным памяшканні.
|