Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 1
    Гасцей: 1
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Нарыхтоўка гародніны

    БАКЛАЖАНЫ МАРЫНАВАНЫЯ З ЗЕЛЯНІНАЙ І ЧАСНЫКОМ

    - баклажаны - 1кг

    - зеляніна (пятрушка, кінза) – 100 г

    - часнык - 25г

    - воцат 6%-вы – 30 г

    - соль – 15 г.

     

    Спелыя маладыя баклажаны старанна мыюць, выдаляюць пладаножку з чашалісцікамі і прылеглай часткай плоду, робяць бакавы надрэз. Зеляніну сартуюць, выдаляюць млявае, жоўклае лісце, мыюць і рэжуць на кавалачкі даўжынёй 1-2см.

    Бланшуюць баклажаны ў 2-3%-вым растворы солі (30 г солі на 1 л вады) 20-25 хвілін, у залежнасці ад іх велічыні (пры гэтым яны не павінны губляць пругкасць). Пасля бланшавання іх астуджаюць халоднай вадой. З мэтай максімальнага выдалення рэштак бланшыровачнай вады баклажаны пасля астуджэння адціскаюць уручную ці пад прэсам.

    Праз 10-15 хвілін, як толькі сцячэ вада, баклажаны начыняюць зелянінай, змяшанай з соллю і дробнарубленым часныком (начыняюць баклажаны так, каб не разарваць надрэзу і не пашкодзіць плады).

    Затым шчыльна ўкладваюць у слоікі, заліваюць 6%-вым воцатам, стэрылізуюць пры тэмпературы 100°С: паў-літровыя слоікі - 15 хвілін, літровыя - 25 хвілін, трохлітровыя - 35 хвілін і закочваюць. Выкарыстоўваюць як халодную закуску

    Катэгорыя: Нарыхтоўка гародніны | Дабавіў: wawkalaki (21.07.2014)
    Праглядаў: 252 | Рэйтынг: 0.0/0
    Усяго каментараў: 0
    avatar