Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 4
    Гасцей: 4
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Нарыхтоўка гародніны

    БАКЛАЖАНЫ ПА-БАЛГАРСКУ

    На літровы слоік:

    -1200 г баклажанаў,

    -400 г чырвоных таматаў,

    -300 г рэпчатай цыбулі,

    -30 г часныку,

    -30 г зеляні пятрушкі,

    -120 г алею,

    -30 г солі,

    -0,5 г чорнага горкага перцу.

     

    Баклажаны аднолькавай цыліндрычнай формы мыюць, выдаляюць пладаножкі, разразаюць на кружочкі таўшчынёй 15-20 мм. Кружкі змяшчаюць не больш чым на 5 хвілін у раствор солі 12%-най канцэнтрацыі (на 1 л вады 120 г солі), пасля чаго іх вымаюць, даюць расолу сцячы і абсмажваюць кружкі да раўнамернай залаціста-жоўтай афарбоўкі ў загартаваным алеі. Пасля обсмажвання баклажаны астуджаюць.

    Цыбулю чысцяць, прамываюць, рэжуць на пласцінкі таўшчынёй не больш за 3 мм, абсмажваюць да жоўта-карычневай афарбоўкі ў загартаваным алеі. Чырвоныя таматы прамываюць халоднай вадой, выдаляюць пладаножкі, рэжуць на долькі ці прапускаюць праз мясасечку, награваюць да кіпення і праціраюць праз сіта.

    Працёртую масу ўварваюць да памяншэння аб'ёму на 1/2. Часнык замочваюць на 1,5-2 гадзіны ў халоднай вадзе, затым чысцяць долькі ад плёнкі і прапускаюць праз мясасечку з рашоткай, якая мае адтуліны дыяметрам 2,5-3 мм. Зеляніну мыюць і дробна рэжуць.

    Змешваюць усе складнікі, змяшчаюць фарш у эмаляваны рондаль і награваюць да кіпення, увесь час памешваючы. У сухія летнія слоікі змяшчаюць невялікі пласт фаршу, затым пласт абсмажаных баклажанаў і так чаргуюць пласты да запаўнення слоіка.

    Зверху павінен быць пласт фаршу. Напоўненыя слоікі накрываюць пракіпячонымі вечкамі і ўсталёўваюць у стэрылізацыйную ванну з вадой, нагрэтай да 60-70°С. Час стэрылізацыі пры 100°С для паў-літровых слоікаў - 50 хвілін, літровых - 90 хвілін. Пасля апрацоўкі слоікі адразу закочваюць.

    Катэгорыя: Нарыхтоўка гародніны | Дабавіў: wawkalaki (21.07.2014)
    Праглядаў: 243 | Рэйтынг: 0.0/0
    Усяго каментараў: 0
    avatar