Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 1
    Гасцей: 1
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Нарыхтоўка гародніны

    БАКЛАЖАНЫ ПА-МАЛДАЎСКУ

    На адзін слоік

    - баклажаны абсмажаныя - 175 г,

    -цыбуля - 35 г,

    -морква - 35 г,

    -перац салодкі - 70 г,

    -тамат-пюрэ - 175 г,

    -зеляніна кропу і пятрушкі (пароўну) - 5 г,

    -соль - 5 г.

     

    Падрыхтаваныя баклажаны парэзаць на кавалачкі ці кружочкі таўшчынёй да 1,5 см, на 10-15 хвілін пагрузіць у трохпрацэнтны раствор солі для выдалення гаркаты. Затым раствор зліць і даць сцячы вадкасці. Кавалачкі баклажанаў абсмажыць у алеі з двух бакоў, паскладаць на бляху і даць сцячы лішняму алею.

    Падрыхтаваны салодкі перац нарэзаць кавалачкамі шырынёй не больш за 2 см. Вычышчаную моркву нарэзаць у выглядзе локшыны нажом. Памеры кавалачкаў павінны быць не больш за 0,5-0,7 см. Нарэзаную моркву абсмажыць у алеі да гатовасці.

    Цыбулю нарэзаць кружочкамі і абсмажыць да залаціста-жоўтага колеру. Зеляніну пятрушкі і кропу перабраць, адлучыць ад цвёрдых частак сцябла, прамыць, даць сцячы вадзе і дробна нарэзаць ці пасекчы сякачом. Са свежых таматаў ці таматавай пасты за паўгадзіну да ўжывання прыгатаваць таматавы соус.

    Для гэтага ў рондалі з нержавеючага металу таматавую пасту развесці вадой (на адну частку пасты - 2,5-3 часці вады), закіпяціць, дадаць па рэцэпту зеляніну і гародніну (акрамя баклажанаў), пасаліць і кіпяціць 8-10 хвілін.

    Затым дадаць абсмажаныя баклажаны і кіпяціць на слабым агні без памешвання яшчэ 8-10 хвілін. У гарачым выглядзе паскладаць у слоікі ёмістасцю 0,5 л, накрыць вечкамі і стэрылізаваць 55 хвілін. Выкарыстоўваць як халодную гароднінную закуску.

    Катэгорыя: Нарыхтоўка гародніны | Дабавіў: wawkalaki (21.07.2014)
    Праглядаў: 224 | Рэйтынг: 0.0/0
    Усяго каментараў: 0
    avatar