На 1 слоік
- 0,5 г. лыжкі солі,
-1,5 ст. лыжкі 9-адсоткавага воцату.
Спелыя цёмна-фіялетавыя шчыльныя баклажаны абмыць, даць сцячы вадзе і спячы на жалезным лісце ці патэльні з вечкам. Затым ачысціць іх ад скуркі, выдаліць пладаножкі і гарачымі паскладаць у падрыхтаваныя слоікі так, каб баклажанавая мякаць на 1,5 см не даходзіла да верха слоіка.
Дадаць у слоік соль, воцат, зачыніць вечкам, паставіць у рондаль з летняй вадой і, не даводзячы да кіпення, патрымаць на немоцным агні паў-літровыя слоікі 60-70 хвілін, літровыя - 70-75 хвілін.
Затым іх адразу ж закаркаваць і астудзіць на паветры. Пры падачы на стол баклажаны здрабніць нажом, дадаць дробна нарэзаную цыбулю, молаты чорны перац і заправіць сланечнікавым алеем.
|