Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 1
    Гасцей: 1
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Нарыхтоўка гародніны

    БАКЛАЖАНЫ САЛЁНЫЯ

    Рэцэптура на 1 балон ёмістасцю 10 літраў:

    -баклажаны - 10 кг

    -лаўровы ліст - 5 г

    -часнык - 250 г

    -соль - 100 г (для варкі)

    -соль - 50 г (у часнык)

    -соль - 150 г (у расол)

    -вада - 2 л (у расол)

     

    Баклажаны для засолкі павінны быць дробнымі, спелымі, шчыльнымі, цёмна-фіялетавага колеру. Адсартаваную сыравіну мыюць, даюць сцячы вадзе, адразаюць пладаножкі.

    Нажом робяць скразны разрэз па даўжыні і вараць у салёнай вадзе (2 сталовых лыжкі солі на 1 л вады) 20 хвілін - да мяккасці. Затым баклажаны выкладваюць на чыстую, нахільна ўсталяваную дошку (для сцёку вады) і астуджаюць на паветры.

    Часнык чысцяць ад покрыўнай кашулі, наразаюць пласцінкамі, дадаюць соль і расціраюць лыжкай на кухоннай дошцы. Пакласці лаўровы ліст і, па жаданні, салерны ліст на дно балона, потым - баклажаны, папярэдне ўнясучы гарбатнай лыжкай у іх разрэзы цёрты часнык з соллю.

    Запоўнены балон заліваюць кіпячоным і астуджаным расолам (70 г солі на 1 л вады). Балон з баклажанамі накрываюць вечкам, выносяць у памяшканне з тэмпературай 18-25 градусаў на 5 дзён для малочна-кіслага закісання, пасля чаго яго ставяць у халоднае памяшканне з тэмпературай не вышэй 8 градусаў цяпла.

    Перад падачай на стол баклажаны наразаюць кавалачкамі і запраўляюць сланечнікавым маслам. Сезон падрыхтоўкі: канец верасня - пачатак кастрычніка.

    Катэгорыя: Нарыхтоўка гародніны | Дабавіў: wawkalaki (21.07.2014)
    Праглядаў: 236 | Рэйтынг: 0.0/0
    Усяго каментараў: 0
    avatar