Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 1
    Гасцей: 1
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Нарыхтоўка гародніны

    БАКЛАЖАНЫ САЛЁНЫЯ

    Па густу нагадваюць грыбы. Каб запоўніць літровы слоік трэба адзін кілаграм не вельмі буйных і не старых баклажанаў, 5-10 зубчыкаў часныку і пучок пятрушкі.

    Калі баклажаны пераспелыя, то ў іх усярэдзіне ўтворацца нейкія цвёрдыя атосы.

    У сырым баклажане іх не відаць, а вось калі прыгатуеш, то гэта вельмі нясмачна і непрыемна. У баклажанаў трэба зрэзаць пладаножкі, разрэзаць іх уздоўж, але не да канца, каб палоўкі не разваліліся, а затым адварыць да мяккасці ў вельмі салёнай вадзе (2-3 сталовыя лыжкі каменнай солі на літр вады).

    Па часе гэта прыкладна паўгадзіны. Пасля таго, як яны сварацца, іх трэба выкласці на нахільную плоскасць, зверху на іх пакласці драўляную дошку і яшчэ чымсьці не вельмі моцна прыціснуць, гэта значыць зрабіць гнёт, і пакінуць да поўнага астывання.

    Гэта яшчэ 3-4 гадзіны. За гэты час з баклажанаў выйдзе лішняя вільгаць і гарката. Затым трэба нарэзаць часнык, пятрушку і памыць слоікі. Далей у астыўшыя расчыненыя палоўкі баклажана пакладзіце па дробцы часныку і пятрушкі.

    Паспрабуйце баклажаны на густ, калі яны вам здаліся прэснаватымі, то пасаліце яшчэ кожны знутры.

    Потым складзіце палоўкі кожнага баклажана разам і шчыльна паскладайце іх у слоікі, паліваючы кожны пласт сапраўдным духмяным сланечнікавым алеем, зачыніце капронавымі вечкамі і дайце пастаяць некалькі гадзін пры пакаёвай тэмпературы, а пасля гэтага пастаўце ў халадзільнік.

    Праз некалькі дзён баклажаны будуць гатовыя да ўжывання, але захоўвацца яны могуць у халадзільніку да самага студзеня.

    Катэгорыя: Нарыхтоўка гародніны | Дабавіў: wawkalaki (21.07.2014)
    Праглядаў: 214 | Рэйтынг: 0.0/0
    Усяго каментараў: 0
    avatar