Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 1
    Гасцей: 1
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Нарыхтоўка гародніны

    БАКЛАЖАНЫ СМАЖАНЫЯ

    На 1 слоік ёмістасцю 0,5 л

    - баклажаны абсмажаныя - 300-400 г,

    -морква абсмажаная - 40 г,

    -цыбуля абсмажаная - 20 г,

    -белыя карэнні абсмажаныя - 20 г,

    -алей - 75 г,

    -соль,

    -перац - па густу.

     

    Маладыя, свежыя, любога памеру і формы баклажаны нарэзаць на кавалачкі шырынёй 1,5-2 см, змясціць у раствор солі (10-20 г солі на 1 л вады). Праз 15-20 хвілін дастаць іх і паставіць пад гнёт паміж дзвюма дошкамі.

    Пасля таго, як сцячэ вадкасць, абсмажыць на алеі да гатовасці. Моркву, цыбулю, белыя карэнні (пастарнак, пятрушка, салера) падрыхтаваць наступным чынам: моркву і белыя карэнні нарэзаць у выглядзе локшыны, а цыбулю - кружочкамі.

    Усё па асобнасці абсмажыць у вялікай колькасці алею, дадаць да абсмажаных баклажанаў, пасаліць, паперчыць і паскладаць у слоікі.

    Напоўненыя слоікі заліць алеем, у якім смажылася гародніна, і стэрылізаваць: слоікі ёмістасцю 0,5 л - 35 хвілін, 1 л - 45 хвілін. Неадкладна закаркаваць слоікі і паставіць вечкамі ўніз для астуджэння. Выкарыстоўваюць як закуску.

    Катэгорыя: Нарыхтоўка гародніны | Дабавіў: wawkalaki (21.07.2014)
    Праглядаў: 198 | Рэйтынг: 0.0/0
    Усяго каментараў: 0
    avatar