-1 кг смажаных баклажанаў
- алей - 100-150 г,
-цытрыны - 3 штукі,
-рэзкая зеляніна - 20-25 г,
-соль - па густу.
Маладыя свежыя баклажаны вытрымаць у падсоленай вадзе на працягу 1 гадзіны. Даць сцячы вадзе і нарэзаць іх на кавалачкі таўшчынёй 1-2 см, затым заліць сланечнікавым алеем так, каб кружочкі плавалі, і смажыць.
У цытрын вострым нажом выдаліць скурку і парэзаць на кружочкі. Рэзкую зеляніну перабраць, дробна пасекчы.
Баклажаны, цытрыны і зеляніну папластава паскладаць у посуд, заліць алеем, накрыць пергаментнай паперай і захоўваць у халодным месцы. Выкарыстоўваюць як халодную закуску.
|