Маладыя спелыя доўгія баклажаны мыюць, выдаляюць пладаножку і рэжуць на роўныя кружкі таўшчынёй 1,5-2 см.
Укладваюць у тазік з салёнай вадой (1 ст. лыжка солі на 1 л. вады ). Праз 5-10 хвілін, выняўшы іх з вады і даўшы ёй сцячы, абсмажваюць у алеі.
Калі кружкі набываюць раўнамерную залаціста-жоўтую афарбоўку і тканіна становіцца мяккай, іх асцярожна вымаюць шумоўкай, укладваюць на бляху і даюць алею сцячы.
Астыўшыя кружкі баклажанаў шчыльна сладаюць у гарачыя апараныя слоікі, наліўшы на дно 40-50 г. таматавага соусу.
Паскладаўшы кружкі баклажанаў у два шэрагі, зверху кладуць прыкладна такі ж пласт гародніннага фаршу, затым ізноў кружкі баклажанаў - і так паўтараюць да напаўнення слоіка.
Усё гэта заліваюць гарачым ( не меней 70*С ) таматавым соусам на 2 см ніжэй верха горлачка слоіка.
Напоўненыя слоікі накрываюць вечкам, укладваюць у стэрылізацыйную ванну і стэрылізуюць пры тэмпературы 100*С : паў-літровыя слоікі - 40 хвілін, літровыя - 50 хвілін, затым закочваюць.
Суадносіны прадуктаў у слоіку: 65 -70% баклажанаў і гародніннага фаршу, 35 - 30% таматавага соусу.
|