-баклажаны,
-морква,
-цыбуля,
-чырвоныя таматы,
-зеляніна,
-пятрушка,
-белыя карэнні,
-соль,
-алей сланечнікавы,
-цукар,
-перац горкі,
-перац духмяны.
На 10 слоікаў ёмістасцю 0,5 л неабходна:
-морквы абсмажанай - 400 г,
-белых карэнняў абсмажаных - 40 г,
- цыбулі смажанй - 60 г.
Сумесь абсмажанай гародніны змяшчаюць у посуд і старанна змешваюць. Для падрыхтоўкі соусу на 10 слоікаў кансерваў ёмістасцю 0,5 л неабходна: працёртай таматавай масы - 1665 г., цукру 10 г., солі 65 г., зеляні сечанай 50 г., перцу горкага і духмянага па 10 зерняў.
Падрыхтаваныя баклажаны рэжуць на кружкі шырынёй 10-20 мм, укладваюць на драўляную ці сплеценую з лазы рашотку, пасля чаго з двух бакоў злёгку пасыпаюць соллю і пакідаюць на 20 хвілін для выдалення гаркаты.
Кружкі абвальваюць у муце і абсмажваюць у сланечнікавым алеі да залацістага колеру.
На дно папярэдне падрыхтаваных слоікаў заліваюць 25 г алею і першую порцыю соусу, шчыльна ўкладваюць палову абсмажаных кружкамі баклажанаў, затым дадаюць фарш і другую палову баклажанаў, пасля чаго заліваюць рэштку соусу.
|