-баклажаны - 1 кг
-памідоры - 1 кг
-часнык - 600 г
-алей - 250 г
-лаўровы ліст - 1-2 шт
-перац гарошкам - 3-5 шт
-воцат - 0,5 г. лыжкі
Баклажаны ачысціце і варыце 10-15 хвілін у падсоленай вадзе да паўгатовасці. Затым выньце з вады і астудзіце. Астыўшыя баклажаны нарэжце кружочкамі, пасыпце перцам і абсмажце на алеі да гатовасці.
Часнык разамніце, памідоры парэжце кружочкамі. У слоікі ўкладваць пластамі: баклажаны, часнык, памідоры. Пажадана, каб на кожны кружок баклажанаў даводзілася трошкі часныку і адзін кружок памідораў.
Утрамбуйце і заліце сокам, пакінутым ад смажання. Пакладзіце лаўровы ліст, перац, воцат. Стэрылізуйце 25-30 хвілін.
|