Для засолкі бяруць цэлыя баклажаны, дробныя і сярэдніх памераў. Плады бланшуюць у кіпячым 5%-вым расоле (500 г солі на 12 л вады) на працягу 3...5 хвілін. Пасля гэтага іх пераносяць у халодную ваду для астуджэння. Астуджаныя баклажаны трэба моцна адціснуць да спынення сцякання вады. Затым плады разразаюць па даўжыні напалову так, каб разрэз не даходзіў да пладаножкі. Унутр закладваюць невялікую колькасць мятага часныку, палоўкі пладоў прыціскаюць адзін да аднаго і шчыльна ўкладваюць у тару для засолкі. Зверху іх зачыняюць сурвэткай, кружком, кладуць груз і заліваюць 4%-вым расолам (400 г солі на 12 л вады)
|