Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 1
    Гасцей: 1
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Нарыхтоўка гародніны

    БУРАК МАРЫНАВАНЫ

    Бурак мыюць, сартуюць, бланшуюць да паўгатовасці, затым адлучаюць скурку і пашкоджаныя месцы, здрабняюць на кубікі ці лустачкі. Іх адразу ўкладваюць у слоікі і заліваюць марынадам, нагрэтым да кіпення.

    Каб атрымаць марынад, варта ўліць у эмаляваны рондаль адзін літр вады, усыпаць 60 - 100 г цукру, 12 зерняў перцу духмянага і гэтулькі ж горкага, 0,5-1,0 г карыцы і 18 зерняў гваздзікі.

    Усё гэта кіпяцяць на працягу 15 хвілін, пасля здымання з агню ўліваюць 3-4 сталовых лыжкі 5-адсоткавага воцату (дадзеныя прыведзены для трох адналітровых слоікаў), ізноў даводзяць да кіпення і заліваюць кіпячым марынадам.

    Напоўненыя слоікі накрываюць вечкамі і стэрылізуюць: слоікі ёмістасцю 0,5 л - 12 хвілін і ёмістасцю 1,0 л - 15 хвілін. Пасля стэрылізацыі слоікі неадкладна закатываюць.

    Астуджэнне - паветранае. Бурак марынаваны можна выкарыстоўваць як гарнір да мясных страў і для падрыхтоўкі вінегрэтаў.

    Катэгорыя: Нарыхтоўка гародніны | Дабавіў: wawkalaki (05.08.2014)
    Праглядаў: 224 | Рэйтынг: 0.0/0
    Усяго каментараў: 0
    avatar