Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 1
    Гасцей: 1
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Нарыхтоўка гародніны

    БУРАК МАРЫНАВАНЫ

    На 10 слоікаў ёмістасцю 0,5 л неабходна:

    -4,5 кг буракоў,

    -100 г цукру,

    -100 г солі,

    -30 г 80%-вай воцатнай кіслаты,

    -2 г карыцы,

    -1 г гваздзічкі,

    -1 г духмянага перцу,

    -1 г чорнага молатага перцу,

    -2 г лаўровага ліста,

    -2 л вады

    Свежы малады бурак старанна вымыць халоднай вадой, абрэзаць карані і лісце, бланшаваць у кіпячай вадзе 10-15 хвілін, ачысціць ад скуркі, прамыць у халоднай вадзе і нарэзаць кубікамі ці пласцінкамі.

    Папярэдне на дно слоіка ёмістасцю 0,5 л пакласці 3-4 гарошыны духмянага перцу, 1 кавалачак ламанай карыцы, 2-3 штукі гваздзікі, 1 лаўровы ліст, а затым пакласці нарэзаны бурак і заліць слоікі гарачым марынадам (тэмпература не ніжэй 90° С).

    Для марынаду: у эмаляваны рондаль наліць ваду, дадаць цукар, соль, давесці сумесь да кіпення і кіпяціць 10-15 хвілін. Адфільтраваць праз 3-4 пласты марлі, ізноў давесці да кіпення і ўліць воцатную кіслату.

    Напоўненыя даверху слоікі накрыць пракіпячонымі вечкамі і устанавіць у рондаль з вадой, нагрэтай да 70-75° С. для стэрылізацыі. Час стэрылізацыі пры 100° С для слоікаў ёмістасцю 0,5 л -10 хвілін, 1 л - 15 хв. Па канчатку апрацоўкі слоікі герметычна зачыніць, перавярнуць уніз горлачкам і астудзіць.

    Катэгорыя: Нарыхтоўка гародніны | Дабавіў: wawkalaki (05.08.2014)
    Праглядаў: 290 | Рэйтынг: 0.0/0
    Усяго каментараў: 0
    avatar