Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 1
    Гасцей: 1
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Нарыхтоўка гародніны

    БУРАК НАТУРАЛЬНЫ

    Для кансерваваньня бярэцца малады сталовы бурак без бацвіньня, круглай формы, з цёмна-чырвонай мякацьцю. Непрыдатны бурак млявы, з механічнымі пашкоджаннямі ці пашкоджаны шкоднікамі і хваробамі.

    Бурак старанна чысцяць ад зеляніны і пяску і мыюць. Затым яго бланшуюць у кіпячай вадзе 15-20 хвілін і, адлучыўшы скурку, нажом разразаюць на кубікі, пласцінкі ці лустачкі.

    Бурак памерам меней 30 мм можна кансерваваць у цэлым выглядзе (пасля бланшоўкі і абіркі). Бланшыраваны цэлы, а таксама нарэзаны бурак, у пазбяганьне пацямненьня, варта хутчэй паскладаць у падрыхтаваныя слоікі і заліць двухадсодкавым кіпячым расолам (на 1 л вады 20 г солі).

    Суадносіны закладкі: буракі 60 адсоткаў, расола 40 адсоткаў. Залітыя слоікі накрываюць вечкамі і стэрылізуюць: слоікі ёмістасцю 0,5 л - 40 хвілін і ёмістасцю 1,0 л - 45 хвілін.

    Пасля стэрылізацыі слоікі неадкладна закатваюць і правяраюць якасць упакоўкі. Астуджэнне - паветранае. Бурак натуральны выкарыстоўваецца для падрыхтоўкі баршчоў і вінегрэтаў.

    Катэгорыя: Нарыхтоўка гародніны | Дабавіў: wawkalaki (05.08.2014)
    Праглядаў: 333 | Рэйтынг: 0.0/0
    Усяго каментараў: 0
    avatar