-2 кг невялікіх агурочкаў,
- 65 г солі,
-па некалькі галінак цім’яна і кропу,
-некалькі суквеццяў кропу,
-1 г. лыжка зерняў перцу,
-1 г. лыжка зерняў пімента,
-4 г. лыжкі зерняў гарчыцы,
-1,5 л вельмі слабога воцату,
-1 ст. лыжка цукру,
-1 пакуначак кансерванта.
Агуркі вымыць са шчоткай у праточнай вадзе, накалоць палачкай і пакласці ў рондаль. 60 г солі перамяшаць з вадой, заліць агуркі, каб яны былі пакрыты, накрыць і пакінуць на 24 гадзіны.
Агуркі выняць, яшчэ раз памыць, абсушыць палатном. Усе рэзкія затаўкі з кропам і эстрагонам пакласці ў слоікі. Воцат з 1,5 л вады, 0,5 ст. лыжкі солі і цукрам закіпяціць.
Дадаць і размяшаць кансервант, заліць агуркі. Слоікі адразу ж закатаць і перавярнуць дагары дном.
|