Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 1
    Гасцей: 1
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Нарыхтоўка гародніны

    ГАГАШАРЫ МАРЫНАВАНЫЯ

    -3 кг гагашар

    -цукар ці мёд -1,5 шклянкі,

    -алей 1 шклянка,

    -соль -2 сталовыя лыжкі,

    -воцат яблычны ці просты 5%-6% -1,5 шклянкі,

    -вада -0,5 літра,

    -перац чорны гарошкам -8-10 гарошын на адзін 0,75 л. слоік,

    -лаўровы ліст -2-3 лісціка на адзін 0,75 л. слоік,

    -гваздзіка - 5-6 шт. на адзін 0,75 л. слоік,

    -часнык - 2-3 зубчыка на адзін 0,75 л. слоік,

     

    1. Спачатку падрыхтуем слоікі, вымыем, абальем кіпенем і вытрэм насуха.

    2. Далей мыем гагашары, выдаляем пладаножкі разам з насеннем.

    3. Прамываем вадой, выдаляем пакінутае насенне.

    4. Рэжам буйныя плады на 4 часці, дробныя на 2 часці сегментамі.

    5. На дно ў падрыхтаваныя слоікі ўкладваем перац чорны гарошкам, лаўровы ліст, гваздзічку, часнык (выціскаем праз часныкадаўку).

    6. У чысты эмаляваны рондаль, ёмістасцю не меней 5 літраў, (алюмініевы посуд не выкарыстоўваць)

    7. заліваем ваду,

    8. засыпаем цукар (ці мёд), соль,

    9. наліваем алей і воцат, паводле рэцэптуры з разліку на 3 кг. не чышчаных гагашар.

    10. Рондаль з расолам ставім на пліту, накрываем вечкам і даводзім да кіпення.

    11. Калі расол закіпіць, не змяншаючы агонь, засыпаем у рондаль гагашары 3-4 жмені,

    12. Чакаем калі закіпяць, даём пакіпець паўхвіліны

    13. і адразу вылоўліваем друшляком ці шумоўкай у іншы рондаль

    14. і плотненька іх ўкладваем злёгку прыдушваючы ў слоікі. 1

    5. Калі ўсе гагашары расклалі па слоіках, пакінуты расол у якім яны бланшаваліся, даводзім да кіпення і заліваем ім змесціва слоікаў да горлачка.

    16. Адразу ж закочваем стэрылізаванымі вечкамі і ахінаем. Гагашары марынаваныя папулярная закуска да любога святочнага стала і як цудоўны гарнір да мясных страў.

    Катэгорыя: Нарыхтоўка гародніны | Дабавіў: wawkalaki (08.08.2014)
    Праглядаў: 403 | Рэйтынг: 0.0/0
    Усяго каментараў: 0
    avatar