(нарыхтоўкі на зіму)
-кабачкі
-морква
-агуркі
-памідоры
РАСОЛ:
-3 літра вады.
-3 сталовыя лыжкі солі,
-3 сталовыя лыжкі цукровага пяску,
-3 гарбатныя лыжкі воцатнай эсэнцыі.
Паскладаць уперамешку ў 3-х літровы слоік: цыбулю, часнык, кабачкі, агуркі, памідоры, балгарскі перац, моркву, галінку, парасонік кропу, лісце парэчкі, вішні. Заліць гародніну кіпячай вадой.
Пакінуць пастаяць 5 хвілін. Затым ваду зліваюць у рондаль, кіпяцяць, заліваюць зноў у слоікі на 5 хвілін. Ваду зліць у рондаль і дадаць соль, цукровы пясок, перац, лаўровы ліст, насенне гарчыцы.
У канцы дадаць воцатную эсэнцыю. Заліць у слоікі, закатаць, перавярнуць. Слоікі змясціць пад коўдру, да поўнага астывання.
|