Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 1
    Гасцей: 1
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Нарыхтоўка гародніны

    КАНСЕРВАВАНАЯ САЛАТА З ПАМІДОРАЎ І АГУРКОЎ

    -агуркі

    -памідоры

    -соль

    -воцат 9%

    -цукар

    -чорны перац гарошкам

    -духмяны перац гарошкам

    -лаўровы ліст

     

    Памідоры і агуркі бяром у суадносінах 5:1. Памідоры павінны быць дужымі і злёгку недаспелымі. Агуркі наразаем паўкружочкамі, памідоры долькамі. Нарэзаную гародніну змешваць не трэба, каб лішні раз не траўміраваць памідоры, а адразу размеркаваць па літровых слоіках. Страты соку пры нарэзцы памідораў не пазбегнуць, гэты сок выліць ў рондаль, даліць вады і кіпяціць хвіліны 3, затым дадаць соль, цукар, воцат, давесці марынад да кіпення. Заліць ў слоікі па плечыкі.

    Марынад:

    -1 літр вады

    -2 сталовыя лыжкі без верха солі

    -4 сталовыя лыжкі без верха цукру

    -4 гарбатныя лыжкі воцату

    -1 лаўровы лісцік

    У кожны слоік дадаць 3-4 гарошыны чорнага перцу, 1-2 гарошыны духмянага перцу. Стэрылізаваць 8-10 хвілін.

    У літровы слоік уваходзіць прыблізна 300 г расола. Узімку расол зліваем, дадаем алей і рэпчатую цыбулю, можна дадаць трохі нарэзанага свежага агурочка.

    Такая салата ўзімку смачней чым з зімовых памідораў, яны, як вядома, узімку па густу амаль ніякія. Расол не вылівайце - гэта вельмі прыемны напой, які не саступае па густу самой салаце.

    Катэгорыя: Нарыхтоўка гародніны | Дабавіў: wawkalaki (06.08.2014)
    Праглядаў: 256 | Рэйтынг: 0.0/0
    Усяго каментараў: 0
    avatar