-2 кг салодкага зялёнага перцу,
-2 струка чырвонага перцу,
-2 памідора,
-4 цыбуліны,
-1 ст. л. воцату,
-4 ст. л. цукру,
-1 ст. л. солі,
-2 ст. вады,
-1 шклянка алею,
-гарошыны духмянага перцу,
-лаўровы ліст па густу.
Гародніну прамыць, абсушыць. Перац разрэзаць напалову, выдаліць пладаножкі і насенне, нарэзаць саломкай. Памідоры і два струка чырвонага перцу нарэзаць долькамі і абсмажыць у вялікай колькасці алею.
Скласці ў рондаль сыры і абсмажаны перац, памідоры, уліць ваду, прычыніць рондаль вечкам і тушыць гародніну на слабым агні 5 хвілін.
Затым дадаць цукар, воцат, соль, дробна нарэзаную цыбулю, духмяны перац, лаўровы ліст.
Тушыць усё 5-10 хвілін. Раскласці сумесь у стэрыльныя слоікі і закатаць чыстымі вечкамі.
|