На дно стэрылізаванага слоіка пакласці 2 - 3 долькі вычышчанага часныку, 1 галінку кропу з насеннем. Слоік запоўніць старанна прамытымі свежымі агуркамі (без папярэдняга замочвання), зверху пакласці ліст хрэна з галінкай.
Асобна прыгатаваць расол: на 1 літр вады - 2 сталовыя лыжкі солі, 1 сталовая лыжка цукру. Давесці да кіпення ( на 3-х літровы слоік даводзіцца прыкладна 2 літра расола).
Заліць падрыхтаваныя агуркі, пакрыць вечкам і даць пастаяць хвіліны 3 - 5. Затым расол зліць, ізноў закіпяціць і зноў заліць агуркі, дадаць на слоік 0,5 гарбатнай лыжкі воцату 70% і адразу закаркаваць металічным вечкам.
Слоік перавярнуць "дагары дном" і даць пастаяць да астывання. Гэтыя агурочкі прыемна храбусцяць і, што не малаважна, захоўваюцца пры пакаёвай тэмпературы
|