
-2 кг капусты,
-500 г морквы,
-250 г карняплодаў салеры,
-250 г цыбулі-парэі,
-250 г цыбулі,
-3 салодкіх перца,
-2 яблыка,
-8-10 г кмена,
-10-13 ягад ядлоўца,
-40-50 г солі.
Капусту, моркву, салеру, яблыкі абчысціць, спаласнуць і нашаткаваць,
цыбулю і цыбулю-парэю нарэзаць кольцамі, перац - кавалачкамі. Усё
змяшаць з сольлю, насеннем кмена і ядлоўцам. Шчыльна паскладаць.
Калі гародніна пусціць сок, пакласці гнёт. Пакінуць для ферментацыі
на 6-7 дзён. Гатовую капусту з гароднінай перакласці ў слоікі і
захоўваць у халадзільніку ці пастэрызаваць пры 80°С:
літровыя слоікі - 25 хвілін.

|