Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 1
    Гасцей: 1
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Нарыхтоўка гародніны

    КАРНІШОНЫ

    -1 кг карнішонаў

    - 30-40 г зеляні кропу,

    -ліст хрэна,

    -галінка эстрагону,

    -5 гарошын чорнага перцу,

    -дробка чырвонага молатага перцу,

    -1 галоўка часныку.

    Для марынаду:

    -1 л вады

    - 0,5 шклянкі 7%-нага воцату,

    -15 г солі,

    -30 г цукру.

     

    Дробныя агуркі даўжынёй ад 3 да 5 см завуцца карнішонамі. У 1 кг іх можа быць ад 35 да 100 штук. Выкарыстоўваюць іх у марынаваным выглядзе.

    Зялёныя агурочкі перацерці чыстым ручніком, паскладаць у эмаляваны посуд, перасыпаць соллю з дадаткам соды, каб карнішоны не страцілі свайго зялёнага колеру, і вытрымаць на працягу двух дзён.

    Пасля таго як іх вынялі з солі, абцерці чыстай тканінай, паскладаць (пажадана) вертыкальна ў шкляныя слоікі, на дно якіх змясціць рэзкія затаўкі: свежы кроп, нарэзаны невялікімі кавалачкамі даўжынёй 3-4 см, эстрагон, ліст хрэна (пакласці на дно слоіка), часнык, чорны перац, дробку чырвонага молатага перцу.

    Рэзкая зеляніна павінна быць свежай, добра прамытай. Слоікі запоўніць гарачым марынадам да верха і пастэрызаваць у гарачай вадзе пры 85° С, Паў-літровыя слоікі пастэрызаваць на працягу 10-12 хвілін, літровыя- 15-20 хвілін.

    Закаркаваць. Перавярнуць дагары дном і пакінуць да астуджэння. Захоўваць у прахалодным месцы.

    Катэгорыя: Нарыхтоўка гародніны | Дабавіў: wawkalaki (06.08.2014)
    Праглядаў: 282 | Рэйтынг: 0.0/0
    Усяго каментараў: 0
    avatar