-20 маленькіх агурочкаў з пухіркамі
-2 літра вады
-175 г буйнай марской солі (ці кашэрнай солі)
-15-20 зубчыкаў часныку, не чышчаных
-2 пучка свежага кропу
-1 ст. л насення кропу
-2 ст. л спецый для марынавання
-½ шт. вострага перцу чылі, парэзанага на чвэртачкі
1. Старанна прамыць агуркі ў даць абсохнуць.
2. Нагрэць у рондалі ваду з соллю, давесці да кіпення. Выключыць агонь і давесці да пакаёвай тэмпературы.
3. Злёгку націснуць лапаткай на зубчыкі часныку, каб надарваць шалупіну. 4. Шчыльна спакаваць агуркі ў
4 слоікі ёмістасцю 1.2 л, перакладаючы іх часныком, свежым кропам, насеннем і спецыямі. Дадаць па кавалачку чылі ў кожны слоік. Паліць астуджаным марынадам, каб агуркі былі цалкам пакрыты.
5. Запячатаць слоікі і пакінуць пры пакаёвай тэмпературы 4-7 дзён перад тым, як падаваць.
|