Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 1
    Гасцей: 1
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Нарыхтоўка гародніны

    КІСЛА-САЛОДКАЯ МОРКВА

    -2 кг аднолькавых па велічыні карняплодаў морквы,

    -2 вясновых пера цыбулі,

    -2 зубка часныку,

    -4 маленькіх лаўровых ліста,

    -2 г. лыжкі аліўкавага алею,

    -700 мл празрыстага яблычнага соку,

    - 700 мл яблычнага воцату,

    -250 г цукру,

    -соль,

    -4 зорачкі аніса,

    -4 шт. гваздзічкі,

    -10 зерняў пімента,

    -1 ст. лыжка насення фенхеля ці аніса.

     

    Моркву ачысціць, разрэзаць на 4 часткі па даўжыні. Пёры цыбулі ачысціць, разрэзаць на 4 часткі. Часнык і лаўровы ліст падагрэць у сланечнікавым алеі да з'яўлення водару.

    Яблычны сок разам з воцатам змяшаць. Цукар, 1 г. лыжку солі і гародніну перамяшаць. Усё закіпяціць. Моркву пакласці ў марынад, на слабым агні варыць 15-20 хвілін да гатовасці.

    За 1 хвіліну да канца варкі пакласці пёры вясновай цыбулі. Гародніну зняць з пліты, накрыць і пакінуць стаяць на 3 дня ў халодным месцы. Падрыхтаваць слоікі. Моркву і пёры цыбулі выняць з марынаду.

    Доўгую гародніну па даўжыні разрэзаць так, каб яна падыходзіла па даўжыні ў слоікі. Марынад яшчэ раз закіпяціць, заліць ім гародніну. Марынад трэба наліваць да краёў слоіка так, каб яна была цалкам пакрыта.

    Слоікі адразу ж герметычна закатаць. Паставіць на захоўванне ў цёмнае халоднае месца на 3-4 тыдні.

    Катэгорыя: Нарыхтоўка гародніны | Дабавіў: wawkalaki (07.08.2014)
    Праглядаў: 313 | Рэйтынг: 0.0/0
    Усяго каментараў: 0
    avatar