-2 кг аднолькавых па велічыні карняплодаў морквы,
-2 вясновых пера цыбулі,
-2 зубка часныку,
-4 маленькіх лаўровых ліста,
-2 г. лыжкі аліўкавага алею,
-700 мл празрыстага яблычнага соку,
- 700 мл яблычнага воцату,
-250 г цукру,
-соль,
-4 зорачкі аніса,
-4 шт. гваздзічкі,
-10 зерняў пімента,
-1 ст. лыжка насення фенхеля ці аніса.
Моркву ачысціць, разрэзаць на 4 часткі па даўжыні. Пёры цыбулі ачысціць, разрэзаць на 4 часткі. Часнык і лаўровы ліст падагрэць у сланечнікавым алеі да з'яўлення водару.
Яблычны сок разам з воцатам змяшаць. Цукар, 1 г. лыжку солі і гародніну перамяшаць. Усё закіпяціць. Моркву пакласці ў марынад, на слабым агні варыць 15-20 хвілін да гатовасці.
За 1 хвіліну да канца варкі пакласці пёры вясновай цыбулі. Гародніну зняць з пліты, накрыць і пакінуць стаяць на 3 дня ў халодным месцы. Падрыхтаваць слоікі. Моркву і пёры цыбулі выняць з марынаду.
Доўгую гародніну па даўжыні разрэзаць так, каб яна падыходзіла па даўжыні ў слоікі. Марынад яшчэ раз закіпяціць, заліць ім гародніну. Марынад трэба наліваць да краёў слоіка так, каб яна была цалкам пакрыта.
Слоікі адразу ж герметычна закатаць. Паставіць на захоўванне ў цёмнае халоднае месца на 3-4 тыдні.
|