-агуркі - 1.5 кг
- вада - 1.5 л
- цукар - 1 шклянка
- цыбуля рэпчатая - 2-3 шт.
- перац чорны гарошкам - 1 ст. л
- зеляніна кропу - 1 пучок
- воцатная эсэнцыя – 1- 2 ст. л
Для залівання давесці да кіпення ваду з воцатам, дадаць цукар, нарэзаныя кольцамі цыбулю і перац.
Кроп прамыць у праточнай вадзе і дробна нарэзаць. Агуркі вымыць (не чысціць), нарэзаць кружкамі і паскладаць у слоік, пераклаўшы сечанай зелянінай кропу. Заліць астуджаным марынадам.
Праз 2 дні марынад зліць, закіпяціць і зноў заліць агуркі.
|