Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 1
    Гасцей: 1
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Нарыхтоўка гародніны

    КІСЛАЯ КАПУСТА Ў СЫРОВАТЦЫ

    -5 кг белакачаннай капусты,

    -2 кіслых яблыка,

    -1 ст. лыжка ядлоўцавых ягад,

    -1 ст. лыжка насення кмена,

    -50 г солі,

    -200 мл свежай сыроваткі.

    Зняць верхняе цёмнае лісце. Некаторае лісце вымыць і пакінуць,

    каб накрыць капусту. Качан разрэзаць і нашаткаваць капусту. Яблыкі

    вымыць, разрэзаць, ачысціць, выняць насенныя гнёзды і парэзаць

    на тоненькія кружочкі. Трэцюю частку капусты пакласці ў рондаль і

    драўляным таўкачом патаўчы, каб яна пусціла сок. Дадаць яблычныя

    кружочкі, рэзкія затаўкі, соль і сыроватку і перамяшаць. Затым

    падрыхтаваць наступную порцыю капусты і зноў пакласці ў рондаль.

    Так паўтарыць да канца. Затым даць капусце пастаяць 30 хвілін.

    Пакласці зверху капуснае лісце, затым камень і магчыма дадаць

    яшчэ солі (1,5%). Рондаль трымаць 2-3 дні пры тэмпературы 20-22

    градусаў, да канчатка закісання. Пасля гэтага капусту вынесці ў

    халоднае месца, дзе капуста павінна пастаяць 2-3 тыдні. капусту

    зверху накрыць чыстым палатном і сачыць, каб яна не пачала

    браснець. Камень старанна мыць гарачай вадой. Зверху капусты

    павінен быць салёны расол (1,5%). Праз 4-6 тыдняў капуста гатова

    да ўжывання.

    Катэгорыя: Нарыхтоўка гародніны | Дабавіў: wawkalaki (10.08.2016)
    Праглядаў: 94 | Рэйтынг: 0.0/0
    Усяго каментараў: 0
    avatar