- 500 мл сыроваткі ці маслёнкі,
-90 г солі,
-3 кг маленькіх агурочкаў для кансервавання,
-500 г маленькіх цыбулін рэпчатай цыбулі ці цыбулі-шалота,
-100 г свежага кораня хрэна,
-1 вялікі пучок кропу,
-2 галінкі свежага лаўровага ліста,
-дубовае лісце,
-3 ст. лыжкі зерняў гарчыцы,
-2 ст. лыжкі каляндры.
Са свежай сыроваткі прыгатаваць расол. Закіпяціць 3 л вады з соллю і варыць да растварэння солі. Зняць з пліты і астудзіць да пакаёвай тэмпературы. Агуркі вымыць і даць сцячы вадзе.
Затым насекчы кругом відэльцам. Хрэн і цыбулю ачысціць. Хрэн парэзаць на тоненькія кружочкі. Кроп, лаўровы ліст і лісце дуба вымыць і абсушыць. Кроп дробна парэзаць.
Агуркі, травы, рэзкія затаўкі і лісце дуба пакласці ў рондаль для засолу. Астуджаны расол змяшаць з сыроваткай і заліць агуркі. Зверху агуркоў пакласці гнёт.
Расол павінен цалкам пакрываць агуркі. Першыя 10 дзён агуркі павінны стаяць пры пакаёвай тэмпературы, затым іх паставіць на 14 дзён у халоднае цёмнае месца.
|