Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 1
    Гасцей: 1
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Нарыхтоўка гародніны

    КІСЛЫЯ АГУРКІ Ў СЫРОВАТЦЫ ЦІ МАСЛЁНЦЫ

    - 500 мл сыроваткі ці маслёнкі,

    -90 г солі,

    -3 кг маленькіх агурочкаў для кансервавання,

    -500 г маленькіх цыбулін рэпчатай цыбулі ці цыбулі-шалота,

    -100 г свежага кораня хрэна,

    -1 вялікі пучок кропу,

    -2 галінкі свежага лаўровага ліста,

    -дубовае лісце,

    -3 ст. лыжкі зерняў гарчыцы,

    -2 ст. лыжкі каляндры.

     

    Са свежай сыроваткі прыгатаваць расол. Закіпяціць 3 л вады з соллю і варыць да растварэння солі. Зняць з пліты і астудзіць да пакаёвай тэмпературы. Агуркі вымыць і даць сцячы вадзе.

    Затым насекчы кругом відэльцам. Хрэн і цыбулю ачысціць. Хрэн парэзаць на тоненькія кружочкі. Кроп, лаўровы ліст і лісце дуба вымыць і абсушыць. Кроп дробна парэзаць.

    Агуркі, травы, рэзкія затаўкі і лісце дуба пакласці ў рондаль для засолу. Астуджаны расол змяшаць з сыроваткай і заліць агуркі. Зверху агуркоў пакласці гнёт.

    Расол павінен цалкам пакрываць агуркі. Першыя 10 дзён агуркі павінны стаяць пры пакаёвай тэмпературы, затым іх паставіць на 14 дзён у халоднае цёмнае месца.

    Катэгорыя: Нарыхтоўка гародніны | Дабавіў: wawkalaki (06.08.2014)
    Праглядаў: 243 | Рэйтынг: 0.0/0
    Усяго каментараў: 0
    avatar