
-4 шклянкі вады,
-1 шклянка 9%-нага воцату,
-3-4 бутона гваздзіка ці 3-4 гарошыны чорнага перцу,
-зеляніна кропу.
Свежыя выспелыя карняплоды салеры ачысціць, старанна вымыць і
нарэзаць кубікамі. Нарэзаную салеру на 2-3 хвіліны апусціць у кіпячую
падсоленую ваду (30 г солі і 3 г цытрынавай кіслаты на 1 л вады).
Затым адразу ж перанесці ў халодную ваду, выняць, даць сцячы вадзе
і напоўніць слоікі салерай па плечыкі. Заліць гарачым марынадам і
пастэрызаваць пры 95° С: паўлітровыя слоікі - 20 хвілін,
літровыя - 25 хвілін.

|