- 500 г доўгіх маленькіх агурочкаў,
-1,5 ст. лыжкі солі,
-75 мл "Акето бальзаміко",
-25 мл белага віннага воцату,
-250 г цукру,
-0,5 ст. лыжкі зерняў чорнага перцу,
-1 ст. лыжка зерняў гарчыцы,
-1 пучок кропу.
Агурочкі вымыць, ачысціць, разрэзаць напалову па даўжыні, выняць зерні.
Палоўкі парэзаць на кружочкі таўшчынёй 2 см. 1 л вады закіпяціць разам з соллю, "Акето бальзаміко", белым вінным воцатам, цукрам, перцам і зернямі гарчыцы. Дадаць агурочкі і варыць далей яшчэ 5 хвілін.
Кроп парэзаць, дадаць да агурочкаў і перамяшаць. Агурочкі разам з марынадам пафасаваць у гарачыя стэрыльныя слоікі і закатаць.
|