-капуста,
-морква - па жаданні,
-соль - па жаданні,
-вада - па жаданні
колькасць капусты і морквы - па Вашым меркаванні.
Капусту і моркву нашаткаваць. Зрабіць расол: ~0,5 шклянкі солі
растварыць у літры кіпячонай халоднай вады. Апусціць туды сырое
свежае яйка і даліваць ваду датуль, пакуль яйка не ўсплыве на 1~1,5
см. Капусту порцыямі апускаць у друшляку ў раствор. Даць сцячы
і шчыльна напакаваць у слоікі. Лішнюю ваду зліць. Слоікі паставіць
у цёплае месца для закісання. Падчас закісання (калі пачне з'яўляцца
пена) некалькі разоў праколваць капусту да дна, каб пазбавіцца ад
гаркаты. Пасля канчатка закісання слоікі зачыніць поліэтыленавымі
вечкамі і захоўваць у халадзільніку.
|