Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 1
    Гасцей: 1
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Нарыхтоўка гародніны

    КВАШАНАЯ КАПУСТА З ЯДЛОЎЦАВЫМІ ЯГАДАМІ

    -10 кг цвёрдых галовак капусты,

    -4 кіслых яблыка,

    -100 г паваранай солі,

    -10 лаўровых ліста,

    -3 ст. лыжкі ядлоўцавых ягад,

    -1 ст. лыжка кмена,

    -1 ст. лыжка зерняў гарчыцы.

    Выдаліць верхняе лісце капусты, некалькі самых лепшых адкласці.

    Качаны разрэзаць на 4 часці і тонка нашаткаваць, храпку выдаліць.

    Яблыкі ачысціць, разрэзаць на 4 часці, выняць асяродак, потым

    нарэзаць тонкімі долькамі. Калі горка нашаткаванай капусты будзе

    дасягаць 2 см у вышыню, скласці яе ў чысты посуд для квашэння і

    кулакамі ці драўляным таўкачом таўчы да з'яўлення соку. Дадаць

    долькі яблыкаў, трохі солі і частку спецый. Сок павінен не цалкам

    пакрываць. Пакінутае вялікае капуснае лісце вымыць і выкласці на

    нашаткаваную капусту, зачыніць вечкам ці талеркай і пакласці гнёт.

    Пену зняць. Затым каля 4 тыдняў трымаць капусту пры тэмпературы

    15 градусаў. Праз тыдзень ізноў зняць пену. У далейшым праз дзень.

    Калі пена не з'яўляецца, значыць, капуста гатова. Квашаная капуста

    захоўваецца ў тым жа посудзе ці перакладаецца ў слоікі з

    закручваючыміся вечкамі. Можна ўжываць на працягу 6 месяцаў.

    Катэгорыя: Нарыхтоўка гародніны | Дабавіў: wawkalaki (10.08.2016)
    Праглядаў: 91 | Рэйтынг: 0.0/0
    Усяго каментараў: 0
    avatar