-10 кг баклажанаў,
-7-8 кг морквы,
-400 г пастарнака,
-200 г карэнняў пятрушкі,
-200 г карэнняў салеры,
-1 кг рэпчатай, чырвонай цыбулі,
-чырвоны перац (молаты, пякучы) - па густу.
Для расола:
-6 л вады,
-300 г солі,
-300 мл 6% воцату,
-50 г цукру.
Моркву нарэзаць саломкай, дробна нарэзаць корань пастарнака і ўсё гэта злёгку абсмажыць. Дробна нарэзаць пятрушку і салеру, а цыбулю парэзаць кольцамі. Спелыя, не вельмі буйныя баклажаны вымыць, абрэзаць з боку пладаножкі і вымачыць на працягу 2-3 гадзін у падсоленай вадзе (для выдалення гаркаты).
Пасля гэтага баклажаны прамыць у халоднай, праточнай вадзе і разрэзаць уздоўж. Кожны баклажан напоўніць гародніннай сумессю і паставіць іх вертыкальна ў падыходны посуд, не занадта шчыльна прыціскаючы іх адзін да аднаго.
Заліць баклажаны падрыхтаваным расолам і праз 4-5 дзён пасля закісання ёмістасць з баклажанамі прыбраць у склеп ці іншае прахалоднае месца. Баклажаны будуць гатовыя праз 40-45 дзён.
|