-вада - 1 л
-соль - 3 ст. лыжкі
-часнык - 1-2 галоўкі
-кроп - 1 пучок
-агуркі
У слоік напіхваеце гэтых самых агурочкаў. Каб хутчэй прасаліліся - можна іх кончыкі абрэзаць. Туды ж - часнык.
Часнык рыхтаваць так: часнык разрэзаць папярок галоўкі вострым нажом, пасыпаць на яго 1 сталовую лыжку буйнай солі і драўлянай таўкушкай, адпаведна трохі раздушваючы, патаўкці
Часнык высыпаць на агуркі, дадаць кроп і заліць кіпячым расолам. Расол рыхтую з разліку на 1 л вады - 2-3 ст.л. без верха буйнай солі.
Прычым трэба адняць соль, ўсыпаную разам з часныком. Зачыніць поліэтыленавым вечкам і ўжо праз суткі - падавайце да стала
|