-морква - лепш узяць вузкую
-агуркі
-часнык - 1 галоўка
-кроп
марынад з разліку на 1 літр вады:
-цукар - 1 стал.лыжка
-воцат - 1 стал. лыжка
-соль - 1 стал. лыжка з горкай
-гваздзічка трохі
-перац гарошак – 10 шт.
-ангельскі перац - 10 шт.
-лаўровы ліст
-2 кружочка вострага перцу
Зрабіць марынад і даць яму трошкі астыць каб не быў кіпенем. На дно слоіка кладзем кроп і часнык.
Пакласці агуркі і моркву ў слоік (калі морква тоўстая - разрэзаць яе ўздоўж на 4 часці). Заліваем марынадам.
Ставім у прахалоднае месца, але не ў халадзільнік дзён на 5. Слоік трымаць прыадчыненым.
|