
-капуста - 1 кг -
воцат фруктовы - 1 1/4 шклянкі
-вада - 2 1/2 шклянкі
-цукар - 100 г
-перац духмяны - 10 гарошын
-лаўровы ліст - 1 шт.
-соль - 30 г
-каляндра (насенне) - 5 г
-кмен (насенне) - 5 г
-перац востры - па густу
Вычышчаную капусту тонка шаткуюць, змешваюць з соллю (паловай
нормы). Злёгку пераціраюць рукамі, адціскаюць, перакладаюць у слоік.
Заліваюць астуджаным марынадам. Слоік абвязваюць пергаментнай
паперай і захоўваюць у сухім прахалодным памяшканні. Падрыхтоўка
марынаду: у чысты рондаль уліваюць фруктовы воцат, ваду, дадаюць
соль, цукар, духмяны перац, лаўровы ліст. Даюць закіпець, а затым
астуджаюць

|