-морква - 1 кг
-чорны перац гарошкам - 12
-духмяны перац гарошкам - 10
-гваздзіка - 6
-карыца - маленькі кавалачак
-лаўровы ліст - 1
расол:
-вада - 1 л.
-соль - 50 г
-цукар - 80 г
-воцатная эсэнцыя - 15 мл
бланшаванне:
-вада - 1 л
-соль - 20 г
Адабраць моркву аднолькавага памеру, прастакутнай формы з круглымі канцамі. Ачысціць, бланшаваць у кіпячай падсоленай вадзе 2-3 хвіліны. Адкінуць на друшляк, даць сцячы вадзе.
Шчыльна скласці ў слоікі разам з рэзкімі затаўкамі. Заліць гарачым расолам. Герметычна зачыніць вечкі. Стэрылізаваць слоікі па 1 літру - 30 хвілін.
|