На 3-х літровы слоік:
- зеляніна для марынавання (кроп, лісце чорнай парэчкі, лісце вішні, зеляніна хрэна, лаўровы ліст, перац духмяны 3-4 гарошыны)
- агуркі ці памідоры
- часнык – пару зубчыкаў
- соль - 2 ст. лыжкі
- цукар - 2 ст. лыжкі
- воцатная кіслата (увага!! 70%) - 1 ст. лыжка
- па жаданні можна дадаць паўстручка горка перцу
Мыем слоікі, мыем агуркі (памідоры), зразаем у агуркоў "попкі" з двух бакоў, закладваем у слоікі зеляніну, часнык, перац горкі, і шчыльна ўкладваем агуркі (памідоры), залівам кіпенем і даём пастаяць 15 хвілін, зліваем ваду ў рондальчык, ставім кіпяціць, дадаем соль, цукар і воцатную кіслату, даводзім да кіпення і заліваем марынад у слоікі, так, каб вада выходзіла з краёў, закочваем.
Агурочкі атрымліваюцца хрумсткія, не мяккія, не кіслыя, злёгку нават маласольныя, усярэдзіне не пустыя.
|