На 3 літровы слоік:
-70 г воцату 9 %
-70 г солі,
-50 г цукру,
-часнык 2-3 зубчыка,
-палову ліста хрэна,
-2-3 суквецці кропу са сцебламі,
-4-6 лісцяў вішні,
-лісце духмянай парэчкі (калі ёсць)
-аматарам вострага можна пакласці горкі перац струкавы - 1/3.
Агуркі трэба памыць і замачыць у халоднай вадзе на 6 гадзін. Перабярыце агуркі па памеру. У адну ёмістасць закочвайце агуркі аднаго памеру.
У чыста вымытыя слоікі пакласці ўсе спецыі, вымытую зеляніну, цукар, соль і воцат. Адмяраць патрэбную колькасць лепш за ўсё мернай шклянкай ці 100 грамовай шкляначкай (на палец вышэй сярэдзіны – 70 г).
У кіпячай вадзе бланшаваць агуркі 30-60 секунд (у залежнасці ад памеру агурочкаў - чым больш, тым даўжэй).
Хутка закладвайце гарачыя агуркі ў падрыхтаваны слоікі, залівайце кіпенем, у якім яны бланшаваліся, і закочвайце.
Вечка абліце папярэдне кіпенем. Перавярніце слоікі, злёгку ўзбоўтайце, каб соль і цукар на дне растварыліся, і пастаўце ў перавернутым выглядзе астываць дзе-небудзь у старонцы.
|