-1 кг маленькіх агуркоў,
-100 г паваранай солі,
-кавалачкі хрэна, даўжынёй 2 см,
-4 сушоных горкіх струка перцу,
-1 г. лыжка зерняў белага перцу,
-1 пучок кропу,
-0,5 л яблычнага воцату,
-1 г. лыжку ядлоўцавых ягад,
-100 г цукру.
Агуркі добра вымыць, кончыкі зрэзаць, скласці ў посуд, заліць 1,5 л салёнай вады і трымаць 24 гадзіны, накрыўшы вечкам. Затым 5 хвілін патрымаць у свежай халоднай вадзе, ваду зліць, а агуркі скласці ў стэрыльныя слоікі.
Хрэн старанна прамыць шчоткай пад сцёкавай вадой і нарэзаць тонкімі долькамі. Перац разрэзаць напалову (не забыцца, старанна, вымыць рукі) і пасекчы шырокім нажом. Кроп прамыць, лісцікі абарваць ад сцеблаў.
Закіпяціць воцат з 0,5 л вады, рэзкімі раслінамі, спецыямі і цукрам. Трохі астудзіць і заліць марынадам агуркі. Слоікі закаркаваць і захоўваць у халодным месцы.
|