- баклажаны - 1 кг,
-часнык - 2-3 галоўкі,
-пятрушка - вялікі пучок,
-мята - невялікі пучок,
-салера - невялікі пучок,
-струкавы перац - 15 шт.,
-сталовы воцат - 2 шклянкі,
-соль - 5 ст. лыжак.
Расол:
-1 л вады
- 3 ст. лыжкі солі.
У баклажанаў зразаюць пладаножку, надразаюць уздоўж, чысцяць ад насення, засыпаюць соллю і вытрымліваюць 3-4 гадзіны. Заліваюць расолам, даводзяць да кіпення і вытрымліваюць 2-3 хвіліны.
Затым адкідваюць на друшляк, змяшчаюць пад гнёт на суткі, каб выдаліць з баклажанаў ваду. Вычышчаны часнык, пятрушку, мяту і струкавы перац наразаюць, заліваюць воцатам і пакідаюць на 24 гадзіны.
Гэтым фаршам начыняюць баклажаны, укладваюць у слоікі, заліваюць воцатам і зачыняюць герметычна.
|