-1 кг баклажанаў,
-часнык - 2-3 галоўкі,
-пятрушка - вялікі пучок,
-мята – невялікі пучок,
-салера – невялікі пучок,
-струкавы перац - 15 шт.,
-воцат 3% - 2 ст.,
-соль - 5 ст. лыжак.
Для рассола:
-1 л вады
- 3 ст. л. солі.
Баклажаны надразаюць уздоўж, чысцяць ад насення, засыпаюць соллю і вытрымліваюць 3-4 гадзіны. Заліваюць расолам, даводзяць да кіпення, праварваюць 2-3 хвіліны.
Затым адкідваюць на друшляк, змяшчаюць пад гнёт на суткі. Вычышчаны часнык, пятрушку, мяту, перац наразаюць, заліваюць воцатам і складаюць на 24 гадзіны.
Гэтым фаршам начыняюць баклажаны, укладваюць у слоікі, заліваюць воцатам, закочваюць.
|