-баклажаны - 1кг
-часнык - 100 г
-пятрушка - 150 г
-мята - 100 г
-салера - 100 г
-струкавы перац - 100 г
-соль - 150 г
-вінны воцат - 400 г
Пладаножку ў баклажанаў зразаюць, выразаўшы ўздоўж, засыпаюць соллю і вытрымліваюць 3-4 гадзіны. Затым заліваюць 10%-вым расолам, даводзяць да кіпення і бланшуюць 2-3 хвіліны.
Бланшаваныя баклажаны адкідваюць на друшляк і зверху змяшчаюць гнёт, пакідаюць на 24 гадзіны, каб выдаліць з баклажанаў рэшткі вады. Для падрыхтоўкі фаршу вычышчаныя часнык, пятрушку, мяту і струкавы перац дробна наразаюць, заліваюць вінным воцатам і пакідаюць на 24 гадзіны.
Гэтым жа фаршам начыняюць баклажаны, складаюць у слоік, заліваюць вінным воцатам і вытрымліваюць да гатовасці.
|