Для залівання:
-1 л вады,
- 50 г солі,
-60-80 г цукру,
-2 cm. лыжкі 70%-вага воцату.
Падрыхтаваную моркву разрэзаць на кружочкі таўшчынёй 2-3 см і бланшаваць у кіпячай салёнай вадзе (на 1 л вады - 20 г солі) на працягу 5 хвілін, затым пакласці ў падрыхтаваныя слоікі і заліць заліваньнем.
Слоікі прычыніць вечкамі і стэрылізаваць. З моманту закіпання стэрылізаваць: паў-літровыя слоікі - 20 хвілін, літровыя - 30 хвілін.
Слоікі паставіць у ваду, летнюю, да 60° С. Пасля стэрылізацыі слоікі неадкладна закатаць, перавярнуць дагары дном і пакінуць у такім выглядзе да астуджэння. Захоўваць у прахалодным цёмным месцы.
|