Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 1
    Гасцей: 1
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Нарыхтоўка гародніны

    МОРКВА НАТУРАЛЬНАЯ

    На 10 слоікаў ёмістасцю 1 л :

    -3,7 кг свежай морквы,

    -2 л расола 2%-вай канцэнтрацыі (20 г солі на 1 л вады).

     

    Для кансервавання адбіраюць далікатную, маладую памяранцава-чырвонага колеру моркву з невялікім асяродкам жоўтага колеру даўжынёй да 10 см.

    Адабраную моркву замочваюць на 10...15 хвілін у халоднай вадзе, старанна мыюць і апрацоўваюць: бланшуюць у гарачай (90 °С) вадзе на працягу 3...5 хвілін, чысцяць ад скуркі, ізноў мыюць, потым шчыльна ўкладваюць моркву ў чыстыя сухія слоікі.

    Адначасова рыхтуюць расол. У эмаляваны рондаль наліваюць неабходную колькасць вады, дадаюць соль, кіпяцяць сумесь 10...15 хвілін, фільтруюць праз 3...4 пласты марлі, ізноў даводзяць да кіпення і гарачым расолам (тэмпература не ніжэй 80...90 °С) заліваюць напоўненыя морквай слоікі, якія накрываюць пракіпячонымі вечкамі і ўсталёўваюць у рондаль з вадой, нагрэтай да 70...75°С, для стэрылізацыі.

    Час стэрылізацыі пры 100 °С для слоікаў ёмістасцю 0,5 л 40 хвілін, 1 л - 50 хвілін.

    Па канчатку апрацоўкі слоікі герметычна закатываюць, перагортваюць уніз горлачкам і астуджаюць.

    Катэгорыя: Нарыхтоўка гародніны | Дабавіў: wawkalaki (07.08.2014)
    Праглядаў: 114 | Рэйтынг: 0.0/0
    Усяго каментараў: 0
    avatar