-свежая морква – 2 шт,
-цукровы пясок - 1 г. л,
-воцат - 1 г. л,
-алей - 2 ст. л,
-свежы часнык зубчыкамі - 3 шт,
-кансерваваныя апенькі - 2 ст. л,
-чорны молаты перац,
-молаты чырвоны перац чылі,
-марская соль.
Свежую моркву націраем на адмысловай тарцы, або наразаем тонкай саломкай пры дапамозе нажа. Падрыхтаваную моркву кладзём у эмаляваны ці шкляны посуд. Солім, пасыпаем цукровым пяском, дадаем воцат і злёгку размінаем рукамі, каб марынад раўнамерна размеркаваўся.
Затым накрываем вечкам і адпраўляем у халоднае месца на 15 хвілін. Тым часам морква павінна даць сок. Па заканчэнні часу пасыпаем салату чорным і чырвоным перцам, паводле свайго густу, і добра змешваем.
Алей награваем да высокай тэмпературы, але не да кіпення і, адразу ж, выліваем у салату. Старанна размешваем кампаненты салаты. Калі алей астыне, то дадаем, прапушчаныя праз прэс, зубчыкі часныку і некалькі сталовых лыжак марынаваных апенек.
Морква па-карэйску з грыбамі гатовая, захоўваецца такая салата ў халадзільніку каля двух тыдняў.
|