Моркву чысцяць ад скуркі, буйныя карняплоды разразаюць уздоўж напалову. Затым заліваюць невялікай колькасцю вады і вараць да гатовасці.
Пасля чаго праціраюць праз сіта з нержавеючай сталі ці друшляк. Вельмі зручна праціраць моркву на ўніверсальнай кухоннай машыне ці сокавыціскалцы.
Затым рыхтуем яблычнае пюрэ з кісла-салодкіх ці віннакіслых яблыкаў. Да 1 кг маркоўнага пюрэ дадаюць 1 кг працёртых яблыкаў і 150-200 г цукру.
Змешваюць, дадаюць трохі солі (па густу). Затым падаграваюць да 70-75 градусаў і расфасоўваюць у гарачыя стэрылізаваныя шкляныя слоікі.
Пастэрызуюць у гарачай вадзе (95 градусаў): 0,5 л - 15-20, 1 л - 25-30 хвілін. Для ўзбагачэння вітамінамі рэкамендуецца дадаць 20-25% пюрэ з чорнай парэчкі ці шыпшыны (адпаведна паменшыўшы долі працёртых морквы і яблыкаў).
|