Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 2
    Гасцей: 2
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Нарыхтоўка гародніны

    МОРКВА ПРАЦЁРТАЯ З ЯБЛЫКАМІ

    Моркву чысцяць ад скуркі, буйныя карняплоды разразаюць уздоўж напалову. Затым заліваюць невялікай колькасцю вады і вараць да гатовасці.

    Пасля чаго праціраюць праз сіта з нержавеючай сталі ці друшляк. Вельмі зручна праціраць моркву на ўніверсальнай кухоннай машыне ці сокавыціскалцы.

    Затым рыхтуем яблычнае пюрэ з кісла-салодкіх ці віннакіслых яблыкаў. Да 1 кг маркоўнага пюрэ дадаюць 1 кг працёртых яблыкаў і 150-200 г цукру.

    Змешваюць, дадаюць трохі солі (па густу). Затым падаграваюць да 70-75 градусаў і расфасоўваюць у гарачыя стэрылізаваныя шкляныя слоікі.

    Пастэрызуюць у гарачай вадзе (95 градусаў): 0,5 л - 15-20, 1 л - 25-30 хвілін. Для ўзбагачэння вітамінамі рэкамендуецца дадаць 20-25% пюрэ з чорнай парэчкі ці шыпшыны (адпаведна паменшыўшы долі працёртых морквы і яблыкаў).

    Катэгорыя: Нарыхтоўка гародніны | Дабавіў: wawkalaki (08.08.2014)
    Праглядаў: 247 | Рэйтынг: 0.0/0
    Усяго каментараў: 0
    avatar