-памідоры спелыя чырвоныя на трохлітровы слоік, 3 кг
-перац салодкі ці балгарскі на трохлітровы слоік. 10-11 шт.
Свежыя спелыя памідоры мыем, наразаем на палоўкі ці чвэртачкі, у залежнасці ад памеру, каб праходзілі ў прыёмную адтуліну мясасечкі. Выразаем тронак у памідораў.
Прапускаем праз мясасечку (калі жадаеце без костачак пераціраем праз дробнае сіта), ці прапускаем праз сокавыціскалку. Атрыманы сок заліваем у вялікую ёмістасць, можна у 40-літровы эмаляваны рондаль (алюмініевы посуд не выкарыстоўваць).
Даводзім да кіпення, перыядычна памешваючы (сок густы цяжкі, каб не прыгараў) . Пасля гэтага кіпяцім яшчэ 10-15 хвілін перыядычна здымаючы плеўку.
Соль не дадаваць, але каму падабаецца можна дадаць па густу. Пакуль таматавы сок награваецца падрыхтоўваем салодкі перац. У салодкіх перцаў выразаем пладаножкі.
Балгарскі перац вызваляем ад насення, добра прамываем у праточнай вадзе. Бланшуем, вычышчаем і прамываем салодкі перац у кіпячай вадзе 2-3 хвіліны , з разліку 10-11 штук на 1 трохлітровы слоік.
Адразу раскладваем бланшаваныя перцы па стэрылізаваных трохлітровых слоіках вузкім канцом уніз, каб у дальнейшым усярэдзіне салодкіх перцаў не заставалася паветра.
Кіпячым таматавым сокам (прыкладна 2,5 літра на слоік) заліваем змесціва слоікаў да горлачка. Закручваем вечка.
Ахінаем слоікі з балгарскім перцам у тамаце ў коўдру і пакідаем пакуль астынуць. Затым іх трэба прыбраць у сухое цёмнае і прахалоднае месца.
|