Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 1
    Гасцей: 1
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Нарыхтоўка гародніны

    НАРЫХТОЎКА НА ЗІМУ З ФАРШАВАНЫХ БАКЛАЖАНАЎ

    Для марынаду:

    -3 л вады,

    -3 л воцату,

    -500 г солі.

     

    Падабраць маладыя, сярэдняй велічыні баклажаны цёмна-фіялетавага колеру, з ледзь ўтварыўшымся насеннем, без унутраных пустэч. Адрэзаць пладаножкі з чашалісцікамі і часткай плоду ў асновы. Верхавінай вострага нажа зрабіць 3-4 разрэзы па даўжыні плоду, але толькі да яго сярэдзіны, добра пасаліць у разрэзах.

    Праз 2 гадзіны баклажаны адцадзіць ад вылучыўшагася ялкавага соку і прамыць у халоднай вадзе. Бланшаваць, апускаючы порцыямі, 3 хвіліны ў кіпені, пасоленым па густу, каб яны злёгку змяклі.

    Пасля таго, як яны добра астынуць, разрэзы напоўніць сумессю з дробна нашаткаванай морквы, салеры (карані і лісце), пятрушкі, здробненага часныку, гарошын чорнага і духмянага перцу.

    Разрэзы добра прыціснуць. Кожны баклажан абгарнуць і завязаць лісцем салеры, каб не выступала вонкі начынне. Баклажаны паскладаць у слоікі ёмістасцю 3-5 л, заліць ўскіпячоным і астуджаным марынадам.

    Марынад павінен добра прапітаць баклажаны з усіх бакоў. Кансервы добра зачыніць пластмасавымі вечкамі і прыбраць на захоўванне ў цёмнае прахалоднае месца.

    Падчас захоўвання не пераліваць змесціва з аднаго слоіка ў другі. Пры падачы на стол баклажаны нарэзаць і заправіць алеем. Ужываецца як салата ці гарнір да печанага мяса.

    Катэгорыя: Нарыхтоўка гародніны | Дабавіў: wawkalaki (21.07.2014)
    Праглядаў: 273 | Рэйтынг: 0.0/0
    Усяго каментараў: 0
    avatar